Здоровенькі були! Хочу розповісти про одним місцем, раптом комусь із вас знадобиться. Останні місяці відчув, що сплю гірше, всю ніч кручусь, а зранку відчуваю себе, як вичавлений лимон. Думав на стрес, на атмосферний тиск, а жінка видала: "Пора поміняти білизну на нормальну, а не цю синтетику із базару". І тут я пішов в гугл.
Чесно кажучи, думав, що вибір постільного комплекту - це тільки "гарний малюнок чи ні". Аж ні, ціла історія. Там тобі бязь, ранфорс, і сатин... А я в цих назвах плавав, поки не потрапив на сайт postilnabilyzna.com.
Друзі, це просто джерело корисної інфи! Я залип на годину. Там все як в підручнику: по полицях описані усі типи тканин, від простої бязі до дорогого сатину та льону. Навіть там є порівняння з описом щільності тканини та того ж, скільки там циклів прання витримає комплект. Це реально допомогло зрозуміти, чому один набір коштує умовні 800 грн, а другий — 2500.
Що я для себе відкрив особисто дізнався:
- Виявляється, що, українські та європейські розміри суттєво різняться, і перед замовленням варто озброїтися сантиметром заміряти свою ковдру, а не просто довіряти напису «сімейний».
- Ніколи б не подумав, що фланель в спеку — це пекло, а сатин насправді дає прохолоду, тому що в нього плетіння ниток особливе.
- Там написано, як правильно прати, щоб колір не полиняв через місяць. Болісна тема для всіх, у кого пралка паше цілодобово.
У підсумку вирішив придбати спочатку один сатиновий набір від вітчизняного бренду (підтримали так би мовити українське). Наразі політ нормальний — сплю як убитий, білизна приємна на дотик, не збивається й не б'є струмом.
Загалом, якщо ти, як і я, до цього моменту думали, що підодіяльник — це не те, в що треба розбиратись, дуже рекомендую почитати огляд на цьому ресурсі. Реально зберігає і час, і гроші на вибір та рятує від придбання кота в мішку. Усім гарного сну!!
Народе, хто розбирається в постільній білизні?? Попався на очі корисний сайт
- Bilizquets